Nieuws en ontwikkelingen

Wonen in een tiny house: Luck en Elle vertellen over het leven op De Hopman

30-08-2020

Inmiddels zijn alle huizen op het project van De Hopman bewoond. Benieuwd hoe het is om hier te wonen? Bewoners Luck en Elle vertellen erover in een interview met het Eindhovens Dagblad.

> Lees het interview op de website van het ED

Interview met projectontwikkelaar Luck Dankers:

“We hebben een uniek project in Nederland”

Duurzaam en betaalbaar wonen. Met die missie is Stichting Tiny Houses Laarbeek het plan De Hopman gestart. Een plan voor het realiseren van tien kleinschalige koopwoningen. Nu de eerste prefab woningen in Aarle-Rixtel zijn geplaatst, krijgt die missie steeds meer vorm. Volgens projectontwikkelaar Luck Dankers, is dit slechts het begin en is Nederland klaar voor meer tiny houses. “Het is aan ons om het succes aan te tonen.”

> Lees het hele interview met Luck Dankers over plan De Hopman

Eerste vijf woningen geplaatst op De Hopman

06-02-2020

Donderdag 30 januari en vrijdag 31 januari zijn de eerste vijf woningen op het plein De Hopman in Aarle-Rixtel geplaatst. Nadat de Prefab woningen met een grote vrachtwagen het terrein op werden gereden, werden deze met een hijskraan op de juiste plek gezet. De overige vijf woningen volgen over een paar maanden.

> Lees meer in het artikel in het Eindhovens Dagblad

> Bekijk meer afbeeldingen op MooiLaarbeek.nl

 

Laatste bewoner gezocht!

27-07-2019

Wil jij kleinschalig en groen wonen in het hart van Aarle-Rixtel? Dan is dit je kans! Voor het plan De Hopman zoeken we een laatste bewoner die snel wil en kan instappen. Het gaat om een kleinschalige woning met huisnummer 5. Kom jij uit Aarle-Rixtel/Laarbeek en wil jij snel een eigen woning? Maak je interesse dan kenbaar via info@tinyhouseslaarbeek.nl.  

> Bekijk de indeling en plattegrond van deze woning

 

Omgevingsvergunning goedgekeurd!

27-07-2019

We zijn bijzonder blij te kunnen vermelden dat de omgevingsvergunning van het plan de Hopman is goedgekeurd! Tijd om de bouw in te gaan plannen! :D

 

Omgevingsvergunning aangevraagd

27-12-2018

Onlangs is de omgevingsvergunning van het plan de Hopman bij de gemeente ingediend. Zo zijn we weer een stap dichterbij het realiseren van het plan. 

 

De Hopman in de MooiLaarbeekKrant

18-10-2018

Vandaag in de MooiLaarbeekKrant een mooi artikel over de informatiebijeenkomst van zaterdag 13 oktober. 

 

Tiny Houses onverminderd populair

Bouwplannen voor tiny houses kunnen in het hele land op veel belangstelling rekenen. Zo ook in Aarle-Rixtel, schrijft het Eindhovens Dagblad. Hoe kan de belangstelling voor tiny houses verklaard worden?

> Lees het hele artikel op stadszaken.nl

 

Inschrijven vanaf nu mogelijk!

16-10-2018

Inschrijven voor het project 'de Hopman' is vanaf nu mogelijk! Ben jij op zoek naar een kleinschalige en duurzame koopwoning in Aarle-Rixtel? Schrijf je dan snel, maar in ieder geval voor 27 oktober, in via het inschrijfformulier.